Аналіз динаміки ударно-вібраційного майданчика при зміні його параметрів - Погорелова, О. С.; Постнікова, Т. Г.; Гончаренко, С. М. (КНУБА, 2008)
Виконано числове дослідження динаміки двомасової віброударної системи з двома ступенями свободи на прикладі ударно-вібраційного майданчика, який широко застосовується у будівельному виробництві. Установлена залежність напіврозмахів тіл майданчика та величини контактної сили від її механічної характеристики. Досліджена втрата стійкості гармонічного одноударного режиму коливань майданчика та виникнення субгармонічного двохударного режиму при деяких значеннях цієї характеристики. Удар моделюється силою контактної взаємодії , що описана законом Герца
Keywords: віброударні процеси; вібраційні майданчики; ударно-вібраційні майданчики; закон Герца; 539.3; 534.075.8