Деякі питання охорони та збереження унікальних пам’яток архітектурної археології - Соченко, В. І. (КНУБА, 2014)
У статті розглядаються деякі питання теорії і практики збереження, охорони та музейного показу унікальних пам’яток архітектурної археології в контексті зарубіжного та вітчизняного пам’яткоохоронного досвіду.
Keywords: археологічна спадщина; пам’ятки археології та архітектурної археології; збереження та охорона; консервація та музеєфікація; археологическое наследие; памятники археологии и архитектурной археологии; сохранение и охрана; консервация и музеефикация; historic-culture heritage; architectural-archeological and architectural monuments; culture heritage preserving