Аналіз розвитку та інновацій робочого обладнання автогрейдера - Рашківський, Володимир; Бордюг, Роман (КНУБА, 2017)
Досліджена динаміка патентування робочого обладнання автогрейдера, на основі патентної документації розглянуто конструкції робочих органів. Для вирішення поставлених задач було відібрано ряд патентів. Запропоновано рішення, що підвищує продуктивність машини та дає можливість багатоцільового використання.
Development and Innovation analysis of grader's working equipment
Keywords: просторовий характер взаємоді; грейдерний відвал; бульдозерний відвал; розпушувач; киркувальник; grader's working equipment; motor grader moldboard; motor grader front blade; ripper; scarifier