Моніторинг сучасних біопозитивних шумозахисних конструкцій - Семеняко, С. О.; Теренчук, С. А. (КНУБА, 2015)
Стаття присвячена моніторингу сучасних біопозитивних шумозахисних конструкцій. Встановлені обабіч магістралей густонаселених районів міст вони захищають від шуму, дорожнього пилу та бруду прилеглі будинки, місця скупчення людей (зупинки громадського транспорту, парки), обмежують видимість приватної власності, неестетичність пейзажів (звалища, промзони, залізничні колії, неблагополучні райони). Показано, що установка таких конструкцій є економічно обґрунтованою та інвестиційно привабливою.
Мониторинг современных биопозитивных шумозащитных стен
Monitoring of modern bio positive noise protection walls
Keywords: сучасні біопозитивні шумозахисні конструкції; моніторинг сучасних біопозитивних шумозахисних конструкцій; 628.517.2+699.844