Техніко-економічне обґрунтування використання теплоакумулюючих матеріалів для систем міжсезонного сонячного теплопостачання - Любарець, О. П.; Москвітіна, А. С. (КНУБА, 2014)
Приводиться економічна оцінка капітальних витрат на будівництво міжсезонного акумулятора теплової енергії при використанні різних теплоакумулюючих матеріалів. В якості теплоакумулюючого матеріалу розглядалися: вода, гранітний щебінь, чавун, бетон,масло мінеральне, гудрон, гліцерин. Запропоновано критерій оптимізації для техніко-економічного порівняння використання різних теплоакумулюючих матеріалів при будівництві акумуляторів теплоти.
Keywords: міжсезонне акумулювання теплоти; теплоємнісний акумулятор теплоти; теплоакумулюючий матеріал; вартість акумулятора теплоти