Міжнародна інтеграція українських кластерів у європейські промислові екосистеми - Лаврухіна, Катерина Олександрівна (Baltija Publishing, 2027)
Тема міжнародної інтеграції українських кластерів у європейські промислові екосистеми є актуальною в контексті глобалізації економіки та зростання співпраці між країнами Європи. У дослідженні розглядаються ключові аспекти інтеграційних процесів, зокрема адаптація українських підприємств до європейських стандартів, розвиток інноваційного потенціалу кластерів, а також створення умов для їхньої успішної кооперації з партнерами у рамках європейських промислових екосистем. Визначено основні виклики та перспективи, зокрема у сферах цифровізації, екологічної стійкості та конкурентоспроможності. Метою дослідження є виявлення шляхів зміцнення позицій українських кластерів на європейському ринку шляхом впровадження передових практик і технологій, а також сприяння сталому економічному розвитку
International integration of ukrainian clusters into european industrial ecosystems
Keywords: інтеграція; кластери; промислові екосистеми