Здоров’язбережувальні технології, безпечний та здоровий спосіб життя, виховання особистості в освітньому процесі - Головко, Олена Олександрівна; Тарасовська, Владислава Валентинівна (Ліра-К, 2026)
У сучасних умовах постійного реформування освіти та особистісного самовдосконалення важливою складовою освітнього процесу стає впровадження здоров’язбережувальних технологій для безпечного та здорового способу життя здобувачів освіти, адже саме в студентські роки формуються звички, життєві цінності і вміння правильно керувати власним життям. Сучасна студентська молодь перебуває в умовах постійного інтенсивного фізичного навантаження, високої інформаційної динаміки та психемоційних стресів, що значно впливає на якість життя. Саме інформуючи за такі технології ми допоможемо студентам здолати труднощі, побудувати гармонійні соціальні відносини та особистість в цілому не тільки в умовах освітнього процесу, а і поза ним, виховавши в собі таку головну життєву цінність, як здоров’я
Keywords: освітній процес; здоров’язбережувальні технології