Запровадження в Україні Стамбульської конвенції: нові правила та шляхи подолання стигми - Бурда, Інна Олександрівна (Бескиди, 2019)
Українське суспільство активно переймає європейські цінності, а також розбудовує та удосконалює те, що потребує змін та просвітницької роботи. І одним з питання, про яке варто сьогодні говорити, є питання домашнього насильства проти жінок. В усьому світі відмічається те, що насилля має чоловіче обличчя. Так звана теорія токсичної маскулінності говорить про те, що це певна поведінка чоловіка, що описується як «чоловіча поведінка» (і цим часто виправдовується) веде до заподіяння шкоди. «Трикутник чоловічого насильства» не стосується лише жінок. Проявами токсичної маскулінність є прояви сили як над іншими чоловіками, так і над собою. Як наслідок, це може тягти за собою шкоду і самому кривднику, а саме – посилюються психологічні розлади, депресії, ускладнюється вихід зі стресових ситуацій, росте незадоволеність своїм тілом, людина може впадати в залежну поведінку (алкогольну, наркотичну, ігрову), відзначається низький рівень.
Keywords: стамбульська конвенція; права жінок; насильство