Формування вимог до системи контролю та оцінювання програмних результатів навчання - Почка, Костянтин Іванович; Пристайло, Микола Олексійович; Балака, Максим Миколайович (Ліра-К, 2025)
Результати освітнього процесу виявляються не лише у результативності засвоєння змісту навчального матеріалу здобувачем, але й оцінювання самого процесу об’єктивно має бути багатомірною. Однак у цій багатомірності не повинні втрачатися оцінки різних складових освітнього процесу, що необхідні здобувачу передусім для об’єктивізації самооцінки і корекції індивідуального плану. Водночас система контролю та оцінювання результатів навчання є робочим інструментом, і тому її не можна робити занадто громіздкою. Вона має бути чітко зрозумілою як для викладача, так і для здобувача освіти.
Keywords: система контролю; оцінювання; результати навчання; освітній процес; 378.091.279.7