Формування професійних компетентностей у здобувачів освіти спеціальностей «Маркетинг» та «Торгівля» на прикладі КНУБА - Алавердян, Людмила; Романенко, Олеся (КНУБА, 2025)
Динамічний характер глобальної економіки та зростаюча складність правового та ділового середовища підвищили попит на висококваліфікованих фахівців у сферах бізнесу, адміністрування та права. Професійні компетенції, які визначаються як інтегрований набір знань, навичок і ставлень, необхідних для ефективної роботи в конкретній професії, є важливими для задоволення цих вимог. Тому дослідження формування професійних компетентностей у здобувачів вищої та фахової передвищої освіти за напрямом D «Бізнес, адміністрування та право» з акцентом на сучасні тенденції, виклики та стратегії є актуальним.
Keywords: професійні компетентності; здобувач освіти; маркетинг; торгівля