Исследование работы скорого фильтра с отводом части потока в нижние слои и доочисткой дренажной системе - Эпоян, С. М.; Карагяур, А. С.; Волков, В. Н. (My University, 2017)
Розроблено математичну модель процесу послідовного фільтрування малоконцентрованої суспензії через шар зернистого завантаження і пористу перегородку з волокнистих полімерних матеріалів з відведенням частини потоку в нижні шари. Розглянуто фільтрування з утворенням шару осаду на пористій перегородці. Обґрунтовано основні напрями вдосконалення конструкції швидкого фільтра і дренажної системи.
Keywords: зернисте фільтруюче завантаження; завислі речовини; дренажна система; волокнисті полімерні матеріали; математична модель; зернистая фильтрующая загрузка; взвешенные вещества; дренажная система; волокнистые полимерные материалы; математическая модель; granular filtering media; suspended solids; drainage system; fibrous polymeric materials; mathematical model; УДК 628.16