Міжнародний рейтинг доступності житла та місце у ньому України - Стеценко, С. П.; Цифра, Т. Ю. (Ліра-К, 2019)
Розвиток житлового будівництва є одним із провідних пріоритетів держави в області соціального захисту населення, входить у сферу національних інтересів, та є стратегічним напрямком діяльності підприємств-забудовників, які працюють на ринку житла. Аналіз поточної соціально-економічної ситуації показує, що якщо єдиним критерієм доступності житла буде рівень доходів, то значна частина сімей, які потребують житла, не тільки зараз, але й на найближчу перспективу, виявиться не в змозі оплатити навіть невелику квартиру.
Keywords: міжнародний рейтинг доступності житла; доступне житло в Україні