Особливості планувальної організіції прирічкових територій міст на прикладі міст України - Подхватілін, О. Г.; Савченко, О. О. (КНУБА, 2016)
В даній статті розглянуто особливості архітектурно-планувальної організації прирічкових територій міст України, котрі супроводжуються концентрацією суспільної функції, розміщенням значущих архітектурних об'єктів, що формують образ міста та створюють виразний архітектурний ансамбль.
Keywords: прибережна смуга; «річковий фасад міста»; береговий укіс; 711.43:711.453.4