Проблеми формування прибережних територій Києва - Гусєв, М. О. (КНУБА, 2017)
В статті розглядається взаємний вплив простору міста та його водного простору, доводиться цінність прибережних територій для розвитку будь-якого великого міста. На прикладі Києва розглядаються основні відкриті водні простори та їх прибережні території, аналізуються проблеми їх формування та функціонування, наводяться головні способи їх вирішення.
Keywords: водний простір; берегова лінія; прибережна територія; відкритий простір міста; прибережний ландшафт; водний фасад міста; береговий простір міста; акваторія