Містобудівна реновація порушених промислових територій в Європі - Пономарьова, А. В. (КНУБА, 2011)
Викладено сутність поняття "порушені території» та специфіка визначення в різних країнах та в різні часи . Проаналізовано декілька прикладів вдалої реновації порушених промислових територій в різних країнах Європи в рамках розвитку міст . Виявлені загальні ідеї процесів , пов’язаних з реновацією цих територій.
Keywords: порушені промислові території; екологічна рівновага; урбанізаційне середовище; нарушенные промышленные территории; экологическое равновесие; урбанизированная среда; brawnfields; ecological balance; urbanized environment