Особливості розвитку архітектури середньоосвітніх навчальних закладів у 2-й пол. ХІХ ст. – 1917 р. у м. Києві - Розумний, С. В. (КНУБА, 2013)
у статті розкриваються особливості архітектурної організації найбільш характерних і поширених типів середньоосвітніх закладів у вказаний період. Робиться висновок про еволюційний характер використання надбань царського уряду у сфері матеріально-учбового забезпечення середньої освіти
Keywords: каф. основ архітектури і арх. проектування; архітектура гімназій; комерційні училища; історія архітектури; ХІХ ст.; історія шкільних будівель; 727.113