Визначення параметрів руху електромагнітної ударно-вібраційної установки з урахуванням впливу бетонної суміші - Басараб, Володимир Аксенійович (КНУБА, 2013)
Дисертація присвячена дослідженню взаємодії середовища (бетонної суміші) з робочим органом електромагнітної ударно - вібраційної установки в умовах віброущільнення. Створено дослідно - експериментальний стенд, що включає ударно - вібраційну установку та апаратуру прийому, запису та аналізу даних. Проведено комплекс експериментальних досліджень з використанням методу динамічної петлі гістерезису для висоти суміші до 1 м. Здійснено спектральний аналіз напружень в бетонній суміші та отримано закономірність його зміни в процесі ущільнення. Досліджено поведінку системи для дискретної та континуальної моделей середовища. В режимі моделювання зміною параметрів керування - пружністю підвіски ударника та часом затримки на вмикання живлення електромагнітів отримано стійкий полічастотний режим руху робочого органу. Знайдено раціональний закон зміни пружності підвіски ударника в межах одного періоду коливань. Запропоновано нову конструкцію підвіски ударника. Наведено уточнену методику інженерного розрахунку для вантажопідйомності віброблока до 500 кг.
Keywords: динамічна петля гістерезису; ударно-вібраційна установка; спектральний аналіз напружень в бетонній суміші; полічастотний режим руху робочого органу; чисельний розрахунок