Особливості взаємодії робочого органу з грунтом при вібраційному зануренні будівельних елементів - Сівко, В. Й.; Голенков, Г. М.; Макогон, С. А.; Сівко, Є. В.; Грищенко, Є. В. (КНУБА, 2006)
Процес вібраційного занурення паль, шпунтів та інших будівельних елементів у ґрунт – своєрідний коливальний процес, що виникає при взаємодії стрижню з ґрунтом. Віброзбуджувач, що закріплений до наголовника палі, генерує в ній повздовжні коливання, які на границі паля-ґрунт викликають поперечні коливання ґрунту.
Keywords: взаємодії робочого органу з грунтом; занурення будівельних елементів