Роль приватних та публічних земельних сервітутів при просторовому плануванні територій - Литвиненко, Ірина Валентинівна (КНУБА, 2018)
Розглянуті проблеми планування територій та роль земельних сервітутів в цьому процесі. Відсутність в українському законодавстві категорії «публічний земельний сервітут» створює низку проблем при плануванні та розвитку територій на всіх рівнях – державному, регіональному та місцевому. Наведені приклади об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури, що потребують встановлення земельних сервітутів та проблеми, що виникають при відсутності їх встановлення та реєстрації. Розглянуто роль земельних сервітутів з історичної точки зору. Наведені ситуації, що потребують встановлення земельних сервітутів
THE ROLE OF PRIVATE AND PUBLIC EASEMENTS IN SPATIAL PLANNING OF TERRITORIES
Роль частных и публичных земельных сервитутов в пространственном планировании территорий
Keywords: публічний земельний сервітут; приватний земельний сервітут; об’єкти інженерної інфраструктури; зони обмежень; містобудівна документація; планування територій; публичный земельний сервитут; частный земельний сервитут; объекты инженерной инфраструктуры; зоны ограничений; градостроительная документация; планирование территорий