Експериментальне дослідження зміни вильоту баштового крана з шарнірно-зчленованою стріловою системою - Ловейкін, В.; Шевчук, О. (КНУБА, 2015)
Представлено результати експериментальних досліджень зміни вильоту баштового крана з шарнірно-зчленованою стріловою системою. Під час досліджень, що проводилися на фізичній моделі, визначено такі параметри: кут відхилення вантажного канату від вертикалі; переміщення та швидкості вантажного візка та канатного барабана приводу підйому стрілової системи; подовжнє зусилля у відтяжці.
THE EXPERIMENTAL RESEARCH OF LUFFING OF ARTICULATED JIB TOWER CRANE
Keywords: кран; експеримент; динаміка; коливання; кран; эксперимент; динамика; колебания; crane; experiment; dynamics; oscillations; 621.87