Ментальні механізми подолання предстартової тривожності у спортсменів високої кваліфікації - Човнюк, Юрій Васильович; Котляревський, Ігор Миколайович (Ліра-К, 2026)
У сучасному спорті високих досягнень рівень ментальної готовності є ключовим чинником стабільності результатів і психологічного благополуччя спортсмена. Передстартова тривожність, як одна з форм емоційного напруження, істотно впливає на якість реалізації рухових дій, концентрацію уваги, координацію та тактичне мислення спортсменів. Її своєчасна корекція та використання ментальних механізмів подолання є невід’ємною складовою передзмагальної підготовки, особливо для спортсменів високої кваліфікації.
Keywords: тривожність у спортсменів