Дослідження фіксаторів для монтажу збірних будівельних конструкцій - Тонкачеєв, Г.М.; Лепська, Л.А. (КНУБА, 2013)
Розглядають різні ситуації з переміщенням конструкцій і елементів з точки зору допустимих відхилень, які фіксуються кутом повороту конструкцій в просторі при певних співвідношеннях параметрів конструкцій і технологічної обмежуючої оснастки. Пропонуються вирішення поставленої проблеми за рахунок правильного формування і вибору модулів обмежувачів і фіксаторів для посадки і фіксації збірних конструкцій.
Keywords: орієнтування; фіксація; технологічна обмежуюча оснастка; модуль обмежувач; фіксатор; допуск; зазор