Бараболя, О. В.Мороз, С. Е.Калашник, О. В.Жемела, Г. П.Юдічева, О. П.Сергієнко, О. В.2020-11-182020-11-182018Використання напівфабрикатів гарбуза для збагачення хліба пшеничного / О. В. Бараболя, О. В. Калашник, С. Е. Мороз // Вісник Полтавської державної аграрної академії. – 2018. – № 4. − C. 76-80. - Бібліогр. : 14 назв.2415-33622415-3354https://repositary.knuba.edu.ua/handle/987654321/6450Одним із пріоритетних завдань сучасного хлібопечення є випуск продукції, яка відрізняється покращеними споживними властивостями. Для виконання цього завдання необхідно максимально залучити в господарський обіг місцеві сировинні ресурси рослинного походження, розробити оптимальні способи їх переробки з метою отримання біологічно цінних напівфабрикатів, що стане поштовхом для виробництва функціональних продуктів харчування. Щоденне споживання хліба дає нам всі підстави вважати його продуктом харчування, що має першочергове значення, тому не випадково у статті була здійснена спроба доповнити рецептуру хліба пшеничного для надання йому істотно нових споживних властивостей, які відповідали б сучасним вимогам щодо харчування.uk-UAкафедра товарознавства та комерційної діяльності в будівництвіхлібсортгарбузнапівфабрикатпробне випіканнязбагаченняВикористання напівфабрикатів гарбуза для збагачення хліба пшеничногоArticle664.6