Дослідження полічастотного режиму коливань робочого органу електромагнітної ударно-вібраційної системи - Басараб, В. А. (КНУБА, 2012)
В статті розглядається питання створення полічастотного режиму коливань робочого органу електромагнітної ударно-вібраційної установки для ущільнення бетонних сумішей. В результаті теоретичних досліджень знайдено раціональний закон зміни жорсткості підвіски ударника в межах одного періоду коливань. Запропоновано нову конструкцію підвіски ударника, що дає змогу реалізовувати полічастотний режим руху. Створено лабораторну модель двомасової електромагнітної ударно-вібраційної установки з магнітно-підвішаною конструкцією ударника.
Keywords: полічастотний режим коливань; ударно-вібраційна установка; магнітно-підвішана конструкція ударника