Сучасні особливості устрою православного парафіяльного храмового комплексу з розвиненими функціями - Степанов, О. В. (КНУБА, 2008)
В статті розглядаються нові тенденції устрою багатофункціональних храмових комплексів, які виникли з приводу соціальних проблем та духовного піднесення. Можливість вирішення - спільна діяльність державних та церковних установ, розробка архітектурно-будівельної нормативної бази. Розглядається сучасна ситуація у цій сфері, склад приміщень, зонування. Науковець наводить приклади і шляхи дослідження та рішення, які внесуть і нові архітектурно-типологічні основи у проектуванні сучасних сакральних комплексів на Україні.
Keywords: комплекси храмові; проектування сакральних комплексів; установи церковні