Проблеми насильства : пошуки шляхів вирішення в глобальному і регіональному масштабі - Сур, Ірина Сергіївна (Бескиди, 2017)
Розвиток держави та суспільства безпосередньо залежать від економічного, соціального, фізичного та духовного здоров’я сім’ї. Становище сім’ї, своєю чергою, залежить від ставлення держави до її проблем, інтересів і потреб. У ході реформування економічної та соціальної сфери української держави з’явились несприятливі фактори, які негативно позначились на становищі сім’ї. Психолого-педагогічна робота при попередженні насильства є необхідним компонентом існування та розвитку дружньої сім’ї та міцних сімейних відносин
Keywords: насильство; проблема насильства; 316.624.3:364.632