Символічна політика та її роль у підготовці архітектора - Перегуда, Є. В.; Івашко, Ю. В. (КНУБА, 2017)
Символічна політика є підгалуззю науки, яка розвивається на рівні міждисциплінарної взаємодії. Її вивчення спрямоване на формування знань щодо взаємодії архітектури та суспільства. Поширення її візуальних засобів пов’язане з більшою їх ефективністю порівняно з дискурсом. Символічна політика є знаряддям й держави, й громадянського суспільства. Тому в умовах суспільної кризи загострюються суперечності між архітектурою та образотворчим мистецтвом.
Keywords: символ; символічна влада; символічна політика; візуалізація; архітектура; муралізм