Прогностичні підходи в ландшафтно-містобудівних теоріях. Ідеї, концепції, уявлення - Шурова, Вікторія Анатоліївна (Бескиди, 2018)
Людині необхідне усвідомлення минулого, наочність сьогодення, як свідчення стабільності, а також передчуття майбутнього для свідчення безперервності свого буття. Прагнення вдосконалення умов життя, яке зародилося при формуванні перших поселень розвивається у пошуках сучасної науки. Прогностичні підходи поділяються на: раціональний та інтуїтивний. Раціональний ґрунтується на статистичних даних та використовує математичний апарат для дослідження фактів, які можна змінити кількісно. Інтуїтивний підхід - на експертних оцінках і використовується тоді, коли розглядаються явища суспільного або культурно-ціннісного характеру, які не можна виміряти. Прогнозування - це ще не наука, бо складно розіб
Keywords: ландшафт; містобудування; міське середовище