Дослідження зон згущення областей нестійкості циліндричної оболонки - Гончаренко, М. В. (КНУБА, 2009)
Досліджується динамічна стійкість пружних систем при стохастичному параметричному навантаженні. Розглядаються два визначення стійкості: по імовірності і відносно моментних функцій. Коротко описуються процедури побудови меж областей динамічної стійкості за цими умовами при стаціонарному випадковому навантаженні. На прикладі задачі про динамічну стійкість кругової циліндричної оболонки при осьовому параметричному навантаженні побудовані області стійкості.
Keywords: стохастичне параметричне навантаження; динамічна стійкість; пружні системи; циліндрична оболонка; задачі