Сучасні моделі та методи управління проектами, портфелями проектів та програмами - Данченко, Олена Борисівна; Лепський, Владлен Володимирович (КНУБА, 2017)
Складний сучасний стан системи охорони здоров’я України, необхідність її інтеграції до світового ринку медичних послуг відповідно до міжнародних технологій, норм, вимог і стандартів, інтенсивного впровадження проектного підходу в усі галузі народного господарювання, стрімкий розвиток науки, техніки і технологій вимагає ретельного зваженого розгляду питання реформування всієї системи охорони здоров’я як на рівні держави, регіону, так і на рівні окремих медичних закладів та комплексів. Намічена Урядом України «Національна стратегія реформування системи охорони здоров’я в Україні на період 2015 – 2020 років» вимагає реалізації значної кількості проектів, програм та портфелів проектів. У даній статті розглянуто міжнародні стандарти та проаналізовано останні наукові доробки в плані управління проектами, програмами і портфелями проектів з метою їх подальшого удосконалення, адаптації і застосування в програмах і портфелях проектів реорганізації та стратегічного управління медичними закладами України.
Keywords: управління проектами, програмами, портфелями проектів; система охорони здоров’я; медичні заклади; реформи; стратегічне управління; 005.8:613/614