Про особливості етнічного розвитку населення Одеської області - Мигун, Марина Дмитрівна (Економічна думка, 2016)
Одеська область – приморський і прикордонний регіон України, розташований на крайньому південному заході країни, який межує з територіями Молдови та Румунії. Область є одним із найбільш економічно розвинених регіонів країни, визначним адміністративно-культурним та туристичним центром. Головна особливість області – її причорноморське і прикордонне розташування, що особливо важливе для розвитку торговельно- економічних зв'язків з різними країнами світу. Оскільки Одеська область межує з Молдовою, Румунією, то на її території проживає велика частка представників цих народів.
Keywords: етнічний розвиток населення Одеської області; населення Одеської області