Розробка ДБН «Інженерний захист територій, будівель і споруд від зсувів та обвалів. Основні положення» та ДСТУ-Н «Інженерний захист територій, будівель і споруд від зсувів та обвалів» до нього - Слюсаренко, Ю. С.; Калюх, Ю. І.; Шумінський, В. Д.; Титаренко, В. А.; Трофимчук, О. М.; Кліменков, О. А.; Берчун, Я. О.; Зоценко, М. Л.; Винников, Ю. Л.; Великодний, Ю. Й.; Біда, С. В. (ДНДІБК, 2016)
Будівництво значної кількості об’єктів відбувається на територіях, де можливі прояви небезпечних інженерно-геологічних процесів, в тому числі зсувів та обвалів. Тому при проектуванні і будівництві об’єктів на схилах слід вирішувати питання інженерного захисту території, будівель і споруд від цих процесів.
Keywords: нормативні документи; зсув; обвал; стійкість; інженерний захист