Визначення тиску ґрунту на підпірні стіни: методичні вказівки - Малишев Олег Вікторович (КНУБА, 2024)
Наведено загальні вимоги, що висуваються до проєктування підпірних стін, основні положення визначення активного та пасивного тиску ґрунту, що діє на підпірні стіни. Містить приклади визначення величин тиску ґрунту. Призначено для студентів спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія».
Keywords: підпірні стіни; тиск грунту