Наукове есе як один із видів контролю знань у ВНЗ - Плотникова, Людмила Федорівна (Ліра-К, 2025)
У сучасній вищій школі сьогодні відбуваються реформи, які спрямовані на підвищення конкурентноспроможності української освіти. Процеси глобалізації освіти, зміни, що спостерігаємо в сучасному суспільстві, а також інтеграція наших ВНЗ до міжнародного освітнього товариства, вимагають від здобувачів освіти підвищення культури наукової комунікації, розвиненого критичного мислення, аналізу, а отже, кращого набуття фахових знань.
Keywords: ВНЗ; наукове есе; реформи вищої освіти; реформи вищої освіти; глоблізація освіти; контроль знань; 378.147