Розвиток висотних референцних систем на сучасному етапі - Старовєров, В. С.; Кошелюк, Н. І.; Кучер, О. В. (КНУБА, 2018)
Розглянуто тенденції визначення висотних референцних систем, які забезпечують геоцентричні тривимірні місцеположення в єдиній системі. Відзначено, що місцеположення будь-якої точки описується за допомогою координат однозначно тільки тоді, коли референцна система, з якою ці координати пов ’язані, буде повністю визначеною.
Development of height reference systems in modern times
Keywords: вертикальна референцна система; координатне визначення; Європейська висотна референцна система; Українська вертикальна референцна система; vertical reference system; coordinate definition; European vertical reference system; Ukrainian vertical reference system