Організаційно-економічний механізм взаємодії учасників інвестиційно-будівельного процесу - Титок, В. В. (НДІБВ, 2019)
Стратегія сталого розвитку "Україна - 2020" спрямована на забезпечення населення комфортним і доступним житлом. Реалізація інвестиційно-будівельних проектів в житловому будівництві досить складний і багатогранний процес, що вимагає крім здійснення ефективної господарської діяльності окремо взятого господарюючого суб'єкта також і ефективну спільну роботу всіх учасників реалізації проекту заради досягнення кінцевої мети. Вирішення житлової проблеми вимагає вдосконалення організаційно-економічних механізмів взаємодії учасників реалізації інвестиційно-будівельних проектів в житловому будівництві. Виділена провідна роль генпідрядника як центральної ланки системи таких взаємин і координатора дій учасників інвестиційно-будівельної діяльності.
Keywords: організаційно-економічний механізм; генпідрядник; замовник; учасник інвестиційно-будівельного процесу