Нерівномірні осідання поверхні землі в процесі улаштування склепінчастих тунелів з урахуванням нашарувань ґрунтів південного регіону України - Карпюк, І. А.; Карпюк, В. М. (ДНДІБК, 2016)
Ця стаття присвячена визначенню екстремальних внутрішніх силових факторів в монолітних залізобетонних оправах склепінчастих тунелів, знайдених за допомогою чисельного планованого експерименту з використанням сучасного програмного комплексу «PLAXIS-8".
Keywords: склепінчастий тунель; оправа; загальні та додаткові осідання поверхні землі; математичні моделі; 624.131.542:624.191.2(477.7)