Композиція сучасного багатоповерхового житла - Слажнєв, Б. Б. (КНУБА, 2015)
Стаття присвячена розгляду композиційних принципів, вирішенню зовнішнього вигляду сучасного багатоповерхового житла України, у порівняні зі світовим досвідом. Виділені основні тенденції, критично проаналізовані сучасні приклади багатоповерхового житла. Ревізовані засоби композиції пластичного вирішення житла відповідно до сучасних тенденцій.
Keywords: об’ємно-просторова композиція; протиставлення; розділення; принцип переходу; 72.011:728