Сучасний стан річки Либідь та шляхи їх відродження в ландшафтній архітектурі Києва - Михайлик, О. О. (КНУБА, 2014)
У статті представлені авторські пропозиції щодо створення екологічного маршруту «Річка Либідь». Наголошено на невід’ємності історії розвитку р. Либідь та м. Києва, проаналізовані трансформації р. Либідь протягом тисячоліття, запропоновані заходи відродження славетної річки. Ключеві слова: річка Либідь, екологічний маршрут, літописні відомості, гідрографічний режим, відродження Либіді.
Keywords: річка Либідь; екологічний маршрут; літописні відомості; гідрографічний режим; відродження Либіді; речка Лыбидь; экологический маршрут; летописные упоминания; гидрографический режим; возрождение Лыбиди; Lybid River; ecological path; facts from chronicles; hydrography of the river; revival of the river; 712(282)