Пошук національної ідентичності у забудові українського села - Гнесь, Л. Б. (КНУБА, 2014)
Автор аналізує шляхи повернення архітектури українського села до своїх національних коренів, своєї ідентичності. На основі натурних досліджень та спостережень відслідковуються етапи занепаду і відродження національного, етнічного архітектурного образу сучасного українського села. Окреслюються вектори на відтворення національної ідентичності в архітектурі українського села.
Keywords: сільські хати; ідентичність українського села; національні традиції; типові проекти сільських хат, орнамент; декор