Теплові насоси як джерела низькотемпературного теплопостачання - Кулінко, Є. О.; Кузицький, І. Т.; Погосов, О. Г. (КНУБА, 2017)
Зростаюче енергетична криза, необхідність диверсифікацій джерел енергії призводять до появи та широкого впровадження альтернативних джерел енергії, зокрема геотермальних теплових насосів. При використанні низькопотенціальної теплової енергії ґрунтів неглибокого залягання (10 - 100 м) особливо актуальним є питання відновлення температурного режиму джерела та використання теплового насосу в реверсивному режимі: взимку - на потреби опалення, влітку - холодопостачання. Для можливості корелювання показників питомого відбору теплової енергії з погонного метру свердловини необхідне створення динамічних фізичних моделей.
Keywords: тепловий насос; альтернативні джерела енергії; низькопотенціальна теплова енергія