Інтеграція прикладних модулів EFQM до складу організаційно-технологічних інструментів управління будівництвом - Бондар, Олена Анатоліївна; Якимчук, Ірина Миколаївна; Дружинін, Максим Андрійович; Кошельна, Валентина Миколаївна; Петренко, Ганна Сосоєвна (КНУБА, 2017)
Розроблено структурні моделі стратегічного управління ризиками будівельно-інвестиційних проектів на основі EFQM (European Foundation for Quality Management), що сприятиме удосконаленню організаційно-технологічних інструментів управління будівництвом та процесів стратегічної організації менеджменту підприємств підрядного будівництва. Здійснено системне дослідження процесу управління ризиками з урахуванням особливостей операційної діяльності будівельних підприємств, запропоновано алгоритм прийняття управлінських рішень в умовах ризику. Запропоновано комплексний підхід до оцінювання на основі моделі синхронності «виробництво-реалізація-оплата», що забезпечило експрес-оцінку ризиків, та факторної моделі інтегрального показника ризику, що дозволило статистично обґрунтовано визначити рівень (зону) ризику та окреслити напрями пріоритетної уваги менеджменту з метою підвищення його ефективності.
Keywords: ризик; управління проектами; оцінка ризику; організаційно-технологічне рішення