Про моделювання заглиблених споруд поблизу існуючих будівель з використанням методу скінченних елементів - Хоронжевський, Максим (КНУБА, 2024)
В роботі розглянуто поширені питання що виникають при числовому моделюванні системи «заглиблена споруда-існуюча будівля». Досліджено вплив розмірів розрахункової області на напружено-деформований стан конструкцій огородження котловану та суміжного будинку. Звертається увага на важливість правильного визначення та моделювання контактної взаємодії заглиблених конструкцій та оточуючого ґрунтового середовища, досліджено вплив зміни коефіцієнту Rinter на горизонтальні переміщення підпірної стіни та додаткові осідання існуючої будівлі.
Keywords: метод скінченних елементів; ґрунтова модель; існуюча будівля; заглиблена споруда; інтерфейс; числове моделювання; розрахункова область; 624.1:004.92