Формування галузевих теорій як сучасні особливості розвитку наукових досліджень - Куліков, П. М.; Бондар, О. А. (КНУБА, 2014)
В статті розглядається та доводиться необхідність формування галузевих теорій як сучасних особливостей розвитку наукових досліджень, що ґрунтуються на системних засадах формування наукових програм. Формулюються основні методологічні засади функціонування галузевої теорії «геометрична економетрика».
Keywords: інтерпретаційні конструкти; рівні складності; наукові програми; галузева теорія; мета схематизм; інтерпретації; interpretations construct; levels of complication; scientific programs; branch theory; metacharts; interpretations