Тестування збіжності МСЕ на задачах теорії пружності при використанні просторового криволінійного СЕ - Іванченко, Г. М.; Пікуль, А. В. (КНУБА, 2018)
В даній роботі наведено результати тестування методу скінченних елементів з використанням криволінійного просторового скінченного елемента на двох типах задач теорії пружності (рівновага товстостінного циліндра під дією зовнішнього та внутрішнього тиску, рівновага товстих плит з різними умовами закріплення) з різними параметрами та згущенням сітки дискретизації. Результати дослідження порівнюються з відомими аналітичними розв’язками, а також з розв’язками, отриманими іншими схемами методу скінченних елементів в ПК «ЛІРА-САПР» та ПК «SCAD Office».
Keywords: метод скінченних елементів; товсті пластини; товсті оболонки; криволінійний просторовий скінченний елемент; задача Ламе; 539.3