Теоретичне підґрунтя використання інформаційної технології адаптивного управління проектами та програмами - Гусєва, Юлія Юріївна; Мартиненко, Олександр Сергійович; Чумаченко, Ігор Володимирович (КНУБА, 2017)
Будь-які проекти супроводжуються змінами як внутрішнього, так і зовнішнього середовища. Своєчасна адаптація до таких змін є запорукою успішного завершення проекту. У статті проаналізовано сучасний стан розвитку адаптивного управління у галузі традиційного та «гнучкого» проектного менеджменту, підходи до визначення поняття «адаптація» та «адаптивна система». В результаті даного дослідження сформовано представлення проекту як адаптивної системи; описано потоки даних у системі, запропоновано механізми зменшення невизначеності потоку зовнішніх впливів на проект.
Keywords: адаптація; управління проектами; адаптивне управління; вимоги; зацікавлені сторони проектів; 005.8