Удосконалення технологій землеустрою територій міжнародних автомобільних транспортних коридорів - Ємець, Олег Анатолійович (КНУБА, 2018)
У дисертації комплексно розглянуто міжнародний автомобільний транспортний коридор як об’єкт системи землекористування, економічних і правових відносин та екологічного впливу. В роботі структуровано фактори впливу на формування землекористування міжнародних автомобільних транспортних коридорів та систематизовано інформаційне забезпечення формування вихідної інформації при відведенні земель; побудовано моделі встановлення екологічних обмежень у використанні земель за цільовим призначенням; запропоновано реєстрацію міжнародного автомобільного транспортного коридору як цілісного функціонального об’єкта; розроблено технологічну модель надання земель та структурно-функціональну модель інформаційного забезпечення відведення земель під міжнародні автомобільні транспортні коридори; структуровано компенсаційні платежі за використання земель при будівництві й експлуатації автомагістралей.
Improving technologies of land management of territories of international automobile transport corridors
Keywords: відведення земель; технологія землеустрою; реєстрація земель; міжнародний автомобільний транспортний коридор; автомагістраль; 528.4:332.5:625.711.1