Кінематичні особливості та засіб автоматичного керування роботою розпушників - Пристайло, Ю.П.; Фомін, А.В. (КНУБА, 2002)
Рух різання ґрунту у розпушника складається з руху тягача VТ і руху вертикального переміщення VВ зуба відносно тягача. Останнє може бути зворотно- поступальним, якщо розпушник закріплено паралелограмно на тягачі або по колу, якщо закріплення розпушника трьохточкове.
Keywords: кінематичні особливості; засіб автоматичного керування; робота розпушників; 624.123:621.879.328