Індексна оцінка рівня екологічної безпеки проектованих промислових об’єктів - Абрамова, Алла Олександрівна ([б.в.], 2012)
Дисертацію присвячено розробленню індексної оцінки рівня екологічної безпеки проектованих промислових об’єктів із визначенням ризиків змін стану складових навколишнього середовища. В результаті проведених досліджень розроблено спосіб формування індексних оцінок впливів на окремі складові та навколишнього середовища в цілому із використанням функції бажаності. Використано методи нечіткої логіки для прийняття рішень щодо оцінювання рівня екологічної небезпечності впливів проектованих промислових об’єктів на складові навколишнього середовища. Запропоновано математичну залежність оцінювання ризику змін стану окремих складових навколишнього середовища та в цілому від впровадження проектованого промислового об’єкту. Розроблено програмний комплекс оцінювання рівня екологічної безпеки проектованого промислового об’єкту на основі побудованих індексних оцінок рівня екологічної безпеки.
Keywords: екологічна безпека; індексна оцінка; функція бажаності; ризик; 303.732.4: 504.064