Дослідження напружено–деформованого стану матеріалу в робочих процесах будівельних машин - Сівко, В. Й. (КНУБА, 2005)
Основні напрямки наукової діяльності: напружено- деформований стан будівельних матеріалів в процесах роботи будівельних машин. Досліджував процеси віброущільнення бетонних сумішей, доказав можливість оптимізації напружено- деформованого стану при роботі вібраційних машин з направленою зоною віброущільнення
Keywords: напружено - деформований стан матеріалу; віброущільнення бетонних сумішей; машини будівельні; 693.542.3.002.5